loading

Deze website maakt gebruik van Cookies

De hutkoffer van Jeroen>

In de huid kruipen van een duiveltje, engel of ander vreemd figuur uit een schilderij van Jeroen Bosch? Dat kan! Onder leiding van decor- en kostuumontwerper Judith Abels duiken we in de hutkoffer van Jeroen.

Vroeger, wanneer mensen op reis gingen, bewaarden ze hun persoonlijke bezittingen in een hutkoffer of scheepskist. We weten niet of Jeroen Bosch ook gereisd heeft, maar in zijn hoofd heeft hij in elk geval mooie n monsterlijke fantasiewerelden bezocht en gecreerd. Samen gaan we kijken en luisteren naar een beeldverhaal in de hutkoffer van Jeroen, waarmee we een reis maken door zijn hoofd.

Vervolgens maken we onder leiding van decor- en kostuumontwerper Judith Abels een levend schilderij. Eerst ontwerpen en maken we een deel van een kostuum, zoals een hoofddeksel of masker. Dan maken we een compositie van spullen en verkleden we ons, met onze eigen kunstwerken en met attributen en kledingstukken uit de hutkoffer. Hiermee creren we een nieuw werk in de stijl van Jeroen Bosch, vol bizarre en wonderlijke creaties. Een levend schilderij! En dat leggen we natuurlijk vast op camera.

Een lust om naar te kijken, stof genoeg om over te praten, te bewonderen en om als leerling of leerkracht weer op ideen te komen om nieuw werk te maken.

Culturele instelling:
Abelseiland
Doelgroep:
primair onderwijs
Niveau:
groep 1/2
groep 3
groep 4
groep 5
groep 6
groep 7
groep 8
Speciaal onderwijs
Discipline:
beeldende kunst
Beschikbaar voor:
scholen uit de regio 's-Hertogenbosch
scholen uit heel Nederland
scholen uit 's-Hertogenbosch
Locatie:
op school
Duur:
1 dagdeel
Kosten:
150,- excl. reiskosten
Culturele competentie:
crerend vermogen
receptief vermogen
Lesmateriaal:
nee

Telefoonnummer

E-mail

Website